Ugutan Mak.

Kata Mak, "kalau tak sambung master kena kahwin,"

Aku diam. Buka mulut menjawab.

"Maaaaak... Orang tak pernah sebut pasal ni. Tak naaakkk!"

Sampai hatii...
Tsk.
Kita punyalah fikir taknak tinggalkan mak abah awal sangat.
Kita punyalah nak spent masa banyak-banyak dengan mak abah.
Mak pulak nak anak dia kahwin cepat-cepat.

Heh.

Saya nak cari erti hidup.
Saya nak cari balik diri sendiri yang hilang.
Hilang entah ke mana pun tak tahu.
Baru nak bangkit dari lelah.
Baru nak bina balik segala yang tinggal sisa.
Penat belum hilang.
This is too impossible.

Kasi chance saya untuk mencari diri sendiri dulu. Haha.

Baik aku sambung master kalau macam tu. Boleh aku buat banyak benda dalam wishlist lagi.

Walaupun sambung master akan membunuh aku perlahan-lahan. *over*
But better than marriage.

1 comments:

sufiyyah zulkifli said...

haha.
master ke nikah ke... dua2 ada sijil. eheh.